Jordgubb o Lime

Detta är en liten blogg om enkel mat och smått o gott ❤️🥂

Kräftskiva!!

Publicerad 2018-09-08 07:04:00 i Fisk&skaldjur, God Mat/Fest mat,

 


 
 
Kolla in alla läckerheter :)
 
 
Allt va så gott...
 
Brödet va en rolig variant..
 
För 1 st
 
25 g jäst
3 dl vatten
½ dl olivolja
1 tsk salt
1 msk honung
Vetemjöl
 
Fyllning:
3 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
1 nypa salt
 
Blanda allt till fyllningen o ställ åt sidan..
 
Lös upp jästen i fingervarmt vattnet. Tillsätt alla indridienser o ha i mjölet pö om pö till en havkladdig deg.. låt jästa i 45 min..
 
Klä en rund springform med bakplåtspapper..
Ta upp degen o kavla ut den ca 1-2 cm tjock o fyrkantig.. häll på vitlöksoljan o rulla ihop o lägg i formen o klipp sedan bitar :) se nedan..
 
 
Jäs i 30 min.
In i ugnen på 225 grader i 25 min..
Voila!!! gott...
 
 
Västerbottenpajerna gjorde mamma enligt Mobergs recept.. så gå in på recept.nu.
 
Räker hör ju till.. en hemma gjord aioli.. eller i detta fall va en tzatziki utan gurka :) funka bra de med.
2 dl yogurt
1 dl CF
2 pressade vitlöksklyftor
Salt o peppar :)
 
 
Har ni inte provad denna goda Kräftspadet ala Provencal MÅSTE ni.. så goood.. ikväll blir det soppa på den..
 
Lag för ca 25 kräftor:
 
300 g champinjoner
6 tomater
1,5 knippe persilja
5 vitlöksklyftor
1 gullök
7 dl torrt vin
2 msk konc fiskfond eller 1 tärning
Salt o svartpeppar
1 REJÄL klick smör
 
Hacka svamp,tomater o löken i bitar.. kanska stora..
Hetta upp en stor o rymlig kastrull (typ 4-5 liters kastrull) o tillsätt smörklicken..typ 25 g..
Släng i grönskaerna o hacka i persilijan o pressa ner vitlöken.. Tillsätt vinet, fonden o salt o peppar.. låt småkoka i 15 min..
 
Stäng av plattan o lägg i kräftorna i 5 min... det ska INTE koka.. de ska bara bli ljumna typ...
Servera :)
 ..
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Lisbeth

Publicerad 2012-09-02 12:22:23

Tack för en härlig kväll med så mycket gott. Kräftor a´la Provensal, ostpajerna mmmmm och det goda brödet. Ser fram emot nästa år.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela