Jordgubb o Lime

Detta är en liten blogg om enkel mat och smått o gott ❤️🥂

Hasselnötspanerad torsk

Publicerad 2018-11-14 07:14:00 i Fisk&skaldjur,

 
Fantastisk gott !!! 
 
2 pers 
 
2 fina tinade eller färska torskfileer
ca 20 st hasselnötskärnor
2 msk ströbröd 
salt o peppar 
1 ägg
Smör att steka i 
 
4 morötter
olja , salt o timjan 
 
såsen består av turkisk yogurt , senap ,dill , salt o peppar ..
 
Börja med såsen o ställ in i kylen . Sätt ugnen på 225 grader .. Skär morötterna i tunna smala stavar .. Ringla över olja o krydda.. In i 20 min .. Det ska va tuggmotstånd .. 
 
Salta o peppra fisken .. Mixa nötterna till smulor .. Blanda med ströbröd o lägg på en tallrik ..vispa upp ägget i en skål o "dränk" filéerna i ägget.. Lägg sedan fisken på nötterna o ströbrödet ..vänd på dom så det blir täckta .. Stek dom 3 -4 min på varje sida .. 
Servera med såsen o potatis , potatismos eller i vårt fall potatiskakor ( mos från gårdagen som formas o steks ) 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela