Jordgubb o Lime

Detta är en liten blogg om enkel mat och smått o gott ❤️🥂

Kalops

Publicerad 2018-02-25 08:57:00 i Husmanskost,

 
Så gott.. Sköter sig själv .. Jag kokar alltid min kalops i minst 3 timmar På låg värme .. Ska bara småputtra.. 
 
gör den på morgonen , om du ska äta på eftermiddagen så stäng av plattan efter 3 timmar o låt den stå o värm bara på den när ni ska äta .. . 
 
4 pers 
  ca 800 g grytbitar av nöt 
4 morötter
1 gullök
1 äpple 
4 lagerblad
8 dl vatten
1 dl konc oxbuljong
2 msk svartvinbärsgele
2 msk tomatpuré 
1 msk soya
1 dl matlagningsgrädde 
maizena (valfri mängd )
salt, vit o svartpeppar o timjan 
 
dela mirötter , äpple o lök grovt .. Fräs i en rejäl klick smör .. Lägg i ca 2 tsk timjan o lagerbkaden ..fräs .. Lägg i köttet o fräs ytterligare ..krydsa m salt o båda peppar sorterna ..  tillsätt resten UTOM grädde o maizena .. Låt småkoka i 3 timmar..
när de gått tre timmar så häll i grädde o rör i maizena till valfri tjocklek på såsen .. jag tog ca 2 msk maizena .. Koka i några minuter .. 
 
Koka 10-12 potatisar .. Ät o njut !! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela