Citron o vaniljpaj

Kan förberedas dagen innan... du kan kanske behöva späda krämen med någon matsked mjölk om du gör den dagen i innan :)
Pajskal:
100 g rumsvarmt smör
2,5 dl mjöl
3 msk Socker
1 dl havregryn
Nyp ihop detta .... Tryck ut i en form, upp t kanten.. ställ i frysen
Krämen:
3 dl grädde
1 dl mjölk
200 g vit choklad
2 citroner
3 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl grädde till topping
Koka upp grädden o mjölken i en kastrull.. dra av plattan..skrapa ur vaniljstången o rör i..
Dela chokladen o lägg ner i en bunke o slå på gräddmjölken o rör tills chokladen smält..
Lägg gelantinbladen i kallt vatten , när du gjort det så Riv i skalet o pressa ner saften från de 2 citronrna.. Lägg i gelantinbladen i bunken o rör ihop allt.. när allt e blandat fint så ställer du in krämen i kylen i minst 2 timmar..
Grädda pajskalet i 20 min på 180 grader.. Låt SVALNA..
Häll i krämen i pajskalet, låt stå kallt en stund . vispa grädden o lägg på grädde !
Dela chokladen o lägg ner i en bunke o slå på gräddmjölken o rör tills chokladen smält..
Lägg gelantinbladen i kallt vatten , när du gjort det så Riv i skalet o pressa ner saften från de 2 citronrna.. Lägg i gelantinbladen i bunken o rör ihop allt.. när allt e blandat fint så ställer du in krämen i kylen i minst 2 timmar..
Grädda pajskalet i 20 min på 180 grader.. Låt SVALNA..
Häll i krämen i pajskalet, låt stå kallt en stund . vispa grädden o lägg på grädde !