Jordgubb o Lime

Detta är en liten blogg om enkel mat och smått o gott ❤️🥂

Hasselnötskaka m grädde o jordgubbar

Publicerad 2015-04-29 11:49:00 i Kakor/Muffins/Musli,

 
 
 
 
Värm ugnen till 180 grader.
 
3 ägg
2 dl socker
100 g smör
½ dl vatten
2 dl mjöl
1 dl malda hasselnötter 
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
 
Smöra o bröa en springform.
 
Smält smöret o ställ åt sidan..
 
Vispa socker o ägg vitt o luftigt...
 
Rör ihop mjöl,nötter, bakpulver o vaniljsocker o sikna ner i äggblandningen... rör ihop försitkigt...
Häll ner smöret... o koka upp ½ dl vatten o häll i .. rör med försiktiga rörelser till en järm smet...
Häll i formen.. grädda i 35 min i nedredelen...inte längst ner men nästan. 
 
Toppa med grädde o jordgubbar 
 
 
 

Sesamlax med potatis ala Tina

Publicerad 2015-04-29 10:24:00 i Fisk&skaldjur,


Mat Tina har tagit fram olika kryddpåsar så denna fick följa med mig hem :)
Den skall egentligen va till potatismos men jag hade den till mina hemmagjorda klyftpotatis o rotfrukter. JÄTTEGOTT (på skånska)

Nyttig o god rätt fick Sofia idag..


För 2 pers:

Sätt ugnen på 225 grader.
Dela 4 potatisar, 1 morot o en bit kålrot i klyftor o bitar. Ringa över olivolja o en ½ påse kryddmix, blanda ihop allt med händerna o fördela i en ugnsform.. salta lite

Såhär ser det ut innan det ska in i ugnen :)

In i 40-45 min.

Lägg ca 300 g lax i en ugnsform. ringla över hoisnisås o toppa med salt,dill o sesamfrön.


När det e 15 min kvar på potatisen så ställer du in laxen längst ner.

Servera med cream frai.. :)



Öppen lasage med ryggbiff

Publicerad 2015-04-23 10:20:00 i God Mat/Fest mat,


2 pers
 
2 bitar ryggbiff
4 st färska lasagne plattor
1/2 burk soltorkade tomater
1 zuccini
100 g riven pamesan
3 msk pinjenötter
Vit tryffel olja
Salt o peppar
 
Hacka o stek de soltorkade tomaterna o zuccinin..
Rosta pinjenätterna..
 
Salta o peppra ryggbiffen rejält o stek i smör ca 3-4 min på varje sida..lägg åt sidan i låt vila..
 
Koka upp saltat vatten o lägg i lasagneplattorna i 2 min..
 
Skär upp köttet...
Lägg en lasagne platta i botten o fyll det med grönsakerna.. Lägg över den andra plattan o toppa med ost o nötter... Ringa över tryffel olja..
 
Vill du så smörstek kantareller också o fyll din lasagne med.. jag gillar ju tyvärr inte svamp så det va bara anders som stekte till sig själv vid sidan av... men älskar man svamp så MÅSTE man prova detta.. Super gott o fräscht..
 
Servera med köttet o en krispig sallad!!
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela