Jordgubb o Lime

Detta är en liten blogg om enkel mat och smått o gott ❤️🥂

Kräftlasagne

Publicerad 2015-10-31 08:29:00 i Fisk&skaldjur,

Herregud va goooooo!!!! 
 
Ni måste prova  Så smakrik.. 
 
 
2 pers 
 
4 färska lasagneplattor
 
1 scharlottenlök
1/2 burk kräftstjärtar
1 tsk konc. hummerfond
1 näve färsk  basilika 
vitpeppar 
olivolja 
 
Tomatsås:
1 burk hela tomater 
4 msk smör
1 1/2 tsk socker 
1 näve färsk basilika 
salt 
50 g riven parmesan + några flagor till servering 
 
Hacka lök o kräftor .. Stek i olja på svag värme o tillsätt resten.. Fräs hastigt o stäng sedan av plattan .. 
Blanda allt till tomatsåsen utom parmesan basilikan .. Koka upp o mixa.. Låt stå o dra en stund .. Rör i den rivna parmesanen .. 
 
Koka lasagneplattorma i 2 min .. Lägg upp på tallrik o fördela kräftröra o tomatsås, garnera med lite basilika o parmesan .. In i ugnen 15 min på 225 grader !!

Fisksöppa

Publicerad 2015-10-30 09:15:00 i Fisk&skaldjur,

Till alla er som älskar fisk... gör denna..


för 4 pers.. typ förrätt ,ska ni ha till huvudrätt får ni nog öka mängden fisk o grädde ;)

1,5 kg vitfisk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
1 dl färsk persilja
1 dl färsk dill
2 potatisar
2 morötter
25 g smör
Några blå musslor..efter önskan
1 dl grädde
1 dl vitt vin
Lite timjan, vitpeppar o salt, smaka av.
O något gott bröd till..

Dela fisken i fina små bitar,lägg åt sidan.
Hacka lök ,vitlök, dill,morötter(i små pengar) och potatis(tunna runda skivor) fräs i smör och slå på vinet o låt puttra i 20 min..Slå på grädden och smaka av med lite salt o peppar.. lägg i fisk bitarna, låt sjuda (ej koka) i 10 min (håll koll). fisken får ej koka eller skjuda för länge då blir dom torra..Gör rent musslorna o lägg i dom o koka tills de öppnar sig..Musslor kan givetvis uteslutas..
Ha i persiljan det sista o servera med gott bröd..
Hoppas d smakar..:)

Hallonbullar

Publicerad 2015-10-29 07:44:00 i Bröd/Scons/Bullar,

 
 
 
 Gjorde bara en halvsats..
Ca 20 bullar 
 
25 g jäst för söta degar
2,5 dl mjölk
100 g smör
1 msk kardemumma
½ dl socker
1 nypa sal
6-7 dl mjöl

Till fyllning
50 g smör
1 tsk vaniljsocker
2 msk socker
1 tsk kardemumma
3 msk hallonsylt 

Ägg till pensling o pärlsocker som garnering.

Smula jästen i en bunke. Smält smöret o slå på mjölken.. Det ska bli finger varmt. Slå detta över jästen o rör till den löser sig. Stöt kardemumman litegrann o ha i den + socker o salt. Tillsätt mjölet 1 dl i taget.

Jäs i 1 timma.

Blanda fyllningen . Utom sylten . 

Sätt ugnen på 225 grader.Kavla ut degen o bred på fyllningen, lägg sedan på sylten.. Rulla o skär ut bullar.
Jäs i 40 min. Pensla med ägg o toppa med pärlsocker. In i ca 12 -15 min 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela