Jordgubb o Lime

Detta är en liten blogg om enkel mat och smått o gott ❤️🥂

Fylld Barkis

Publicerad 2016-01-25 19:08:00 i God Mat/Fest mat,



Fylld Barkis :)

Detta behöver du till 4 pers

1 Barkis
3 dl cream frai..
3/4 dl sweet chilli
ca 1hg skinka
1 dl riven ost
Basilika , färsk eller torkad
salt ,peppar

Sätt ugnen på 200 grader .
Skär skåror i barkisen (som när du gör ungsbakad falukorv typ)
Blanda Cream frai...,sweet chili och hacka ner skinkan i röran smaksätt med salt o peppar.
Fördela röran i skårorna o lägg på ost o basilika..


På denna bild fattas osten bara.. sen täller du in den i mitten av ugnen i 20 min :)
Kladdigt o gött :)



Sega äpplerutor med vitchoklad

Publicerad 2016-01-25 19:03:54 i Kakor/Muffins/Musli,

 
Mycket gott !! Egen chansning på recept typ bara ihoprört ..så bra det blev !! 
 
Sätt ugnen på 200 grader . 
 
Smält 50 g smör o ställ åt sidan . 
 
Du behöver : 
3 ägg
2,5 dl socker 
100 g vitchoklad
1,5 dl filmjölk eller turkisk yogurt 
3,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver 
1/2 tsk kanel 
2 äpplen 
bara lite lite malen kardemumma på toppen (om du vill ) 
 
lägg bakplåtspapper i en avlång form ( ca 35 cm lång )
hacka äpplena i 1/2 cm bitar . 
 
Smält chokladen över ett vattenbad. 
Vispa ägg,socker o filmjölk i nån minut . Blanda mjöl , bakpulver o vaniljsocker i en skål o vispa ner detta med elvispen till en slät smet . Häll i snöret o chokladen o rör med en slickepott till allt blandads .. Rör sist ner kanelen . Lägg hälften av äpplena i botten , häll på smet o lägg på resten av äpplena .. Strö lite malen kardemumma på. In i 25 min . DE SISTA 5 min höger du till 225 o grillfunktion så ytan får lite färg .VIKTIGT att låta kakan svalna minst 1 timme , ska va lite seg typ , kladdigt fast inte. Haha !!!
Pudra med florsocker o skör upp i rutor ! 

Evelinas oxfile

Publicerad 2016-01-16 09:39:00 i God Mat/Fest mat,

vi fick god oxfile sallad på nyår , blandsallad, fikon, solrosfrön  o balsamicosås .. Toppas med oxfile o getost !! Jag gillar inte getost så valde bort det .. 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela