Jordgubb o Lime

Detta är en liten blogg om enkel mat och smått o gott ❤️🥂

Fläskfile med parpardelle ,citron o dragon

Publicerad 2016-09-30 08:35:00 i God Mat/Fest mat,

 
 
4 pers
 
ca 6-700g fläskfile
1 låda parpadelle (den vanliga mintgröna ;))
1 citron
3 dl grädde
1 msk dragon
Salt o peppar
Parmesan till servecring
 
Putsa o krydda fläskfilen rejält...snåla aldrig på kött..tycker inte jag iaf.. Skär i bitar..
Stek bitarna o lägg åt sidan...Lägg i grädde,dragon o rivet citronskal i pannan o låt koka i 5 min.. smaka av med salt o peppar... Lägg i köttet..Koka pastan al dente.. Blanda allt o servera med parmesanost... toppen gott!!!!

Chokladbollar

Publicerad 2016-09-29 09:44:00 i Efterrätter/Sötsaker,

ca 40 st 
 
100 g rumsvarmt smör 
1 1/2 dl socker 
1,5 msk äkta vaniljsocker 
3 msk kakao 
2 msk starkt kaffe 
1 msk vatten 
5 dl havregryn 
kokos 
 
 
blsnda allt .. Perfekt i matberedaren .. Ställ kallt 20 min .. Ta ut o rullar bollar o rulla sedan i kokos 
 
 

Bagels

Publicerad 2016-09-27 13:58:20 i Bröd/Scons/Bullar,

 
Jag älskar bagels...
 
Dessa blir så goda men se till att de får svalna ordentligt innan ni äter dom..
 
till ca 18 st
 
25 g jäst
5 dl kallt/ljummet vatten
3 msk honung
2 tsk örtsalt
2 ´tsk salt
4 dl vetemjölspecial fullkorn
9 dl vanligt vetemjöl special ( du kan använda 13 dl vanligt vetemjölspecial oxå.. )
 
2 liter vatten till kokningen...o 1 äggvita till pensling..
 
Valfria frön till topping.. jag använde:
½ dl sesamfrön
2 msk blåa vallmofrön
 
Du kan även ha solroskärnor, pumpafrön...olika kryddor om du vill...
Detta recept är nästan likt Lailas bagel recept som finns i one more slice"
 
Lös jästen i ljummet vatten..mer åt det kalla hållet...
Rör ner honung o ört o vanligt salt... ta u fullkornsmjölet först... tillsätt ca 2 dl vanligt mjöl i taget o låt sedan maskinen gå i 7 min... degen ska va ganska stum..inte för kladdig för du e det svårt att forma bagelsena senare... låt jäsa 1 timme...
 
Skjälp upp lite deg i handen...o rulla rill en boll.. typ stor som en pingisboll..lite större kanske...
Gör ett hål i mitten med fingret o snurra runt den.. lägg på ett bakplåtspapper..
 
Låt jäsa i ca 45 min..
 
Koka upp ca 2 liter vatten i en stor kastrull.. koka ca 3 st åt gången i 1 min på varje sida..
 
Ta upp o låt rinna av på en kökshandduk..
 
Pensla med en uppvispad äggvita o strö på fröna..
In i 25 min på 175 grader varmluft.. 200 i vanlig ugn..
 
Ta ut o låt svalna!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela